29 Aralık 2014 Pazartesi
Yılbaşı Kurabiyesi Nasıl Yapılır ?
Yılbaşı kurabiyesi yaparken ilk önce un, tereyağ, kakao, vanilya ekstraktı ve pudra şekeri geniş bir kapta hamur kıvamına gelinceye kadar yoğurulur.
Yağlı kağıdın üzerinde açılan hamura, kalıplarla yıldız şekli verilir. Dikkatlice yağlı kağıttan ayrılan hamurlar tepsiye yerleştirilir. 160 derece ayarlanan fırında 25 dakika pişirilir.
Pişen kurabiyeler soğurken süslemede kullanılacak kar efekti hazırlanır. Kar efekti hazırlanırken, yumurtaların sarısı ayrılır.
Tüm yumurta beyazları köpük haline gelinceye kadar blender yardımıyla düşük hızda karıştırılır. Ardından köpük karışımına krem tartar eklenir ve yüksek hızda karıştırmaya devam edilir. İyice köpüren karışıma yavaş yavaş pudra şekeri ilave edilir.
Hazırlanan karışım süsleme kaplarına yerleştirilir. Kurabiyelerin kenarlarına hazırlanan karışımla ince bir hat çizilir. Haz çizimi bittiğinde kar karışımına bir miktar su eklenip, kurabiyelerin iç kısmı bu sulu karışımla doldurulur.
Süslenen kurabiyeler bir gece üzeri örtülmeden oda sıcaklığında bekletilir. Kuruyan kurabiyeler servise hazır. Afiyet Olsun!
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder